Tekeningenactie

Van september tot en met december 2019 liep er een tekeningenactie voor de kleinste inwoners van onze gemeente. De actie is helaas beëindigd, maar de plaat kunt u nog wel downloaden op deze pagina.

Download hier de tekenplaat

Omschrijving actie


Hoe wil jij dat onze toekomst eruit ziet? Rijd je dan nog steeds op je fiets naar school, of heb je tegen die tijd vleugels aan je fiets? Als alle auto's ook vliegen, hebben we dan nog wel een weg nodig? Of zouden we daar een mooi park van kunnen maken.

In de gemeente Edam-Volendam willen we de plek waar je woont, naar school gaat en speelt nóg mooier en nóg beter maken. Hoe ziet het er buiten in de toekomst uit? De gemeente gaat daar een groot plan voor maken, dat noemen we een omgevingsvisie. Voor we dit mooie plan gaan maken, willen we eerst van heel veel mensen horen of zij daar goede ideeën voor hebben.

Daarom zijn we erg benieuwd wat jij voor leuk idee hebt! Op het tekenvel kun je jouw idee laten zien en je mag het idee ook een mooie naam geven. Misschien heeft jouw droom-school wel een voetbal- of tennisveld op het dak, omdat je graag wilt sporten na school. Misschien vind jij het leuk wanneer de stoep een atletiekbaan is, zodat je naar school kunt sprinten. Hoe wil jij graag wonen als je later ouder bent?


Benieuwd naar de opbrengst?

Bewonder in het verslag van stap 2 het resultaat van onze jonge uitvinders!